KHSA na slavnosti LEGENDY Praha 2014

Členové KHSA na LEGENDÁCH v Bohnicích

Při účasti témeř 650 vystavených exponátů přeci jeden chyběl. Tím byla Praga V3S před jejímž nastartovaným motorem by sklidil realizační tým LEGEND v čele s Luborem Kosem (KHSA 0022) zaslouženou pochvalu.

Soudě podle dosavadních ohlasů vyšla akce na výbornou a stala se pevným základem pro další pokračování. Což potvrdil Lubor Kos v závěru prohlášením: „Druhý ročník bude!“

Případným pochybám učinil přítrž billboard, se kterým se pořadatelé loučili s návštěvníky a který hlásal termín příštího ročníku 13. – 14. 6. 2015.

Jeden z hlavních partnerů LEGEND Jiří Jirovec (KHSA 0020) prezentoval v Bohnicích pod hlavičkou společnosti INVELT více než 30 exponátů. Těm vévodila sbírka historických sportovních vozů v čele s originály DTM (Alfa Romeo 155 V6 TI DTM ex. Nannini a BMW M3 DTM ex. Soper).

O světovou premiéru se postaral Ladislav Samohýl (KHSA 0010), který u příležitosti konání LEGEND urychlil dokončení unikátní Alfy Romeo 8C Monza (ex. Nuvolari, aj. – článek na RALLYLIFE.cz) a po boku Bugatti 35B představil divákům v Praze.

Ještě s prachem z australských rychlostních zkoušek na karoserii přivezl do Bohnic svůj Datsun 240 Z Ondřej Coufal (KHSA 0023). Legendární maratón Sydney – London 2014 dokončil Ondřej společně se spolujezdeckou legendou Jiřím Kotkem před měsícem (více v reportáži na RALLYLIFE.cz).

Pátým do party KHSA byl Stanislav Hajdůšek (KHSA 0006). Po ukončení hokejové kariéry ve Spartě Praha zrenovoval Stanislav společně se sourozenci Zdeňkem a Jaromírem oranžovou Tatru T2-603 B5 se startovním číslem 5 z roku 1967, na které jeho otec let jel Marathon de La Route (článek na RALLYLIFE.cz). Vůz, který Stanislav představil před dvěma lety v Goodwoodu, nemohl pochopitelně chybět na prvním ročníku LEGEND.

Z partnerů KHSA se v Bohnicích prezentovala mimo jiné společnost A-Shift, která představila oleje Millers Oils a špičkové chladící kapaliny EVANS.

„Akce byla super. Nejen co se týká vystavených aut, ale potkali jsme se s řadou našich zákazníků. Překvapivě dobrá byla také odezva návštěvníků na naše produkty,“ zhodnotil první ročník Petr Vejvoda ze společnosti A-Shift.

Zvláštní uznání patří magazínu FASTER, mediálnímu partenerovi KHSA, který po celou dobu konání akce poskytoval v režii Jakuba Rejlka špičkový mediální servis.

KHSA Trophy

Slavnost LEGENDY byla také příležitostí pro účastníky klubové KHSA Trophy vylepšit si bodové skóre. Akce zařazená v kalendáři mezi podniky KHSA vynesla Jiřímu Jirovcovi a Ondřeji Coufalovi celkem 200 bodů do průběžné klasifikace. Aktuální tabulka KHSA Trophy bude zveřejněna do konce června na klubových stránkách.

„ KHSA Trophy – klubový pohár jehož hlavním kritériem není honba za rekordy a boj s časomírou, nýbrž aktivita členů měřená odjetými ostrými kilometry a účastí na klubových akcích.“

Chci se stát členem

* Povinné údaje, které je nutné vyplnit.

Napište nám

KHSA - Klub Historických Sportovních Automobilů

Na Příkopě 797
75501 Vsetín
IČ: 018 79 006